İyi günler, elimizde Degz'den satın almış olduğumuz Rolica kamera hareket sistemi bulunmakta, sisteme 12V verdiğimizde kameranın başlangıçta kendini sıfıra noktasın dönmesi, lümenlerin anlık yanıp sönmesi ve kart
üzerindeki RGB LED'in farklı renklerde yanıp sönmesinden bozuk olmadığı kanatindeyim, ancak toprakları ortaklamamıza rağmen analog çözücü karta bağladığımızda bilgisayar tarafında çözücü kart sadece siyah ekran gösteriyor. Bunun yanında sitede bulunan arduino kod örneğindeki kodu kullandığımıda sistem hiç bir komuta cevap vermiyor ne açıya ne de lümen parlaklığına. Bu kullandığım kod step motorlu modelin örnek kodu, ürünün ana sayfasında geçen sene 1 ağustosta servo'ya güncellenip lümenin kaldırıldığı yazılmış ama tam alış tarihinin hatırlamamakla beraber üründe lümen olduğundan step modeli olduğunu varsaydım.
Bağlantılarımı ana sayfadaki örnek şemayla birebir yaptım:
Turuncu -> 12V
Turuncu-Beyaz -> Ground
Yeşil -> Arduino TX
Yeşil-Beyaz -> Bağlamadım
Mavi -> Analog çözücü kart -> USB üzerinden bilgisayar
Mavi-Beyaz -> Ground.
Onun haricincde ürün boştayken 12V'dan yaklaşık 350 mA akım çekmekte, bu değer normal midir?
Daha servo motor kodunu deneyemedim ama elimdeki ürünün step'mi yoksa servo versiyonu olduğunu fiziksel görüntüden nasıl anlayabilirim birde kamera'daki görüntü sıkıntısını nasıl çözebilirim?